Bionext

De organisatie Bionext

Bionext is een organisatie waar Ko-Kalf ook lid van is en dat is logisch als je werkt volgens de biologische productiemethode. Want Bionext doet veel, heel veel voor onze sector. Zo organiseert Bionext jaarlijks een evenement waar allerlei disciplines die te maken hebben met de biologische producten samenkomen. De Bio-congresdagen zijn een lust voor ons allemaal. Zo komen er sprekers die vertellen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn, zowel nationaal als internationaal. Internationaal organiseert Bionext bijvoorbeeld een reis naar de grootste “bio”beurs: de Biofach in Neurenberg. Daar rollen de ogen zowat uit het hoofd als je ziet hoe andere landen al veel verder zijn met hun EKO productie en assortiment dan wij in Nederland. Het is daar als Ko-Kalf biologische boer echt genieten. Het bevestigt dat wij goed bezig zijn en dat ons een geweldige toekomst staat te wachten.

Wat doet Bionext eigenlijk?

Steeds meer mensen kiezen bewust voor EKO producten. En Bionext is daar onmisbaar bij. Bionext behartigt de collectieve belangen van de biologische sector in eigen land en in Brussel via de IFOAM EU Groep. Bionext is woordvoerder voor de biologische branche en is aanspreekpunt voor elke partij met interesse in biologische landbouw en voeding (maatschappelijke organisaties, overheid, politiek, media en consumenten). Dankzij Bionext zijn er convenanten gesloten met de overheid, de kerken en maatschappelijke instanties. Zo is er bijvoorbeeld overeengekomen dat de overheid in 2010 minimaal 40 EKO producten heeft in de kantines. Maar Bionext zorgt ook voor promotiemateriaal om het publiek bewust te maken van biologische producten. Zo organiseert Bionext jaarlijks open dagen bij de EKO boerderijen waar het publiek dan wordt uitgenodigd om een “dagje” het platteland te “beleven”. Ko-Kalf EKO bedrijven doen daar ook jaarlijks aan mee. Het is altijd op een zaterdag in juni. Kijk elders op onze nieuwspagina van deze website wanneer dit jaar de open dag plaatsvindt. Zie http://www.bionext.nl/. Het zijn altijd bijzonder mooie leerzame dagen waar u een goede indruk krijgt van onze diervriendelijke en milieuvriendelijke productiemethode. Dus u bent van harte welkom! Bionext zorgt er ook voor dat er landelijk en lokaal publiciteit wordt gegeven aan deze dagen. Dus houdt ook de kranten en de tijdschriften in de gaten!

De toekomst

Wij als biologisch rundveebedrijf doen ons best om ook voor de toekomst biologisch boeren mogelijk te maken. Vandaar ook dat wij onze EKO producten rechtstreeks leveren aan de consument. Zie daarvoor onze websitepagina’s met biologisch rundvlees en biologische kroketten/bitterballen. U kunt bij ons bestellen en wij hebben de mogelijkheden om tegen 10% van de bestellingkosten door heel Nederland (behalve de waddeneilanden) te bezorgen. En ook dan is het beduidend goedkoper dan in de supermarkten!!