De meest natuur zuivere kroketten

Hoe is de biologische Ko-Kalf kroket ontstaan?

Ko-Kalf heeft wel een heel bijzondere kroket op de markt gebracht. Namelijk een biologische kroket waarin uitsluitend biologische producten zijn verwerkt. Dat was nog een heel gedoe. Wij wilden biologische kroketten op de markt brengen die qua smaak en kwaliteit minimaal gelijk moesten zijn aan de gangbare kroketten en eigenlijk nog veel beter. Om een goede kroket te kunnen maken begint men allereerst met de grondstoffen. Maar ook bij de fabricage geldt: vakmanschap is meesterschap. Dus op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in krokettenland. Dan kom je al gauw terecht bij krokettenspecialist Piet Laan uit Heerhugowaard. Een modern geoutilleerd krokettenbedrijf waar onder de beste klimatologische omstandigheden de heerlijkste kroketten worden gemaakt. Maar niet de biologische kroketten. Nu wil het geval dat zij juist op zoek waren naar biologisch rundvlees om biologische kroketten op de markt te brengen. Dat was koren op onze molen. Wij deden een aantal proeven met meel en kruiden etc. Het bleek dat het nog niet meeviel om een goede biologische kroket op de markt te brengen. Allereerst: waar vind je de juiste biologische kruiden en wie kan het juiste biologische meel leveren van eigen bodem? Na enig speurwerk bleek een wat kleinere marktpartij (De Weerd Specerijen B.V. uit Steenwijk) de juiste kruiden te kunnen leveren speciaal voor de kroketten.

De overheerlijke vulling

Maar ook om een goede roux (de vulling) van een kroket te maken met meel van biologische oorsprong moet je de juiste leverancier zien te vinden. In biologisch meel zitten nog zemelen én het moest heel fijn zijn, omdat de roux in principe zacht moet zijn. Een goede kroket is een kroket die een heerlijk knapperig korstje heeft en van binnen zacht is met vierkante blokjes biologisch rundvlees. 

Puur natuur vlees

Maar dan ben je er nog niet. Diverse proefkooksels hebben plaatsgevonden voordat de goede biologische kroketten werden gefabriceerd. Want werken zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, zonder conserveringsmiddelen, anti-oxidanten en niet toegestane E-hulpstoffen én toch een heel lekkere kroket fabriceren dat vereist kennis van zaken. Als u onze kroketten hebt gegeten zult u beamen dat dat ons volledig is gelukt. In eerste instantie werd ons vlees veel te luxe bevonden voor kroketten. Men was gewend dat in kroketten paardenvlees werd verwerkt en afvalsnippers, kortom het goedkoopste wat op de markt verkrijgbaar is. Echter in de Ko-Kalf kroketten wordt alle vlees van het rund verwerkt, behoudens de zogenaamde “luxe delen”. Dat betekent dat als een dier een geslacht gewicht heeft van bijvoorbeeld 500 kg, dan gaat ca. 350 kg in de biologische kroketten van Ko-Kalf . Dat vinden de verwerkers vaak jammer, maar wij gaan voor de allerbeste biologische kroket!

Waar kunt u onze EKO Ko-Kalf kroketten en bitterballen proeven/kopen?

De volgende restaurants hebben de kroket en/of bitterbal op de menukaart gezet:
- "De Elburger" Broodjes & Snacks
  Beekstraat 26 te Elburg
- Restaurant “De Herberg”
  Havenkade 7 te Elburg

- Dapp Frietwinkel
  Vinkenburgstraat 10 te Utrecht
  Korte Brugstraat 1 te Breda
  Aalmarkt 14 te Leiden
  Roggenstraat 1 te Zwolle
- Pure on tour
  Diederik Sonoyweg 9a te Zaandam
- Slagerij Van Ginhoven
  Besterdring 86 te Tilburg


Tevens zijn de Ko-Kalf biologische kroketten en bitterballen te bestellen bij Ko-Kalf aan de Jufferenstraat 29 in de oude vestingstad Elburg, telefoonnummer 0525-68 88 99, via e-mail info@ko-kalf.nl of via deze website.
De kosten bedragen € 22,50 per doos. De kroketten zijn verpakt in dozen van 18 stuks, de bitterballen in dozen van 54 stuks.

Wilt u de Ko-Kalf biologische kroket/bitterbal thuis laten bezorgen dan is dat ook mogelijk.

De kosten voor bezorgen bedragen 10% van de verkoopprijs. De minimale besteding voor bezorging is € 80,=. Bezorging is in geheel Nederland mogelijk. 
Wilt u en zoekt u een biologische kroket of bitterbal van uitstekende kwaliteit en gemaakt van (h)eerlijke grondstoffen, probeer dan nu onze Ko-Kalf biologische kroket of bitterbal!! Daar krijgt u geen spijt van, dat smaakt altijd naar meer!

Geen geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en E-hulpstoffen

In bijna al ons voedsel wordt gewerkt met geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserverings-middelen en E-hulpstoffen. Dat is begrijpelijk. De consument wil dat de producten er mooi uitzien en lang houdbaar zijn. Er zijn bijna geen voedingswaren waar geen geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en E-hulpstoffen in zitten. Kijk maar eens op uw pakje margarine, soep, kant- en klaarmaaltijden of wat dan ook. Meestal leest u dat er geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en E-hulpstoffen zijn toegevoegd. Hoe zou het toch komen dat er steeds meer mensen allergisch zijn of last krijgen van eczeem? Niet dat wij daar een verklaring voor hebben. Wel weten wij van deskundigen dat onze smaak hard achteruit gaat door al die geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en E-hulpstoffen.

Het kan ook anders

Als oudere mensen ons vlees proeven is vaak de reactie: “Tjonge…..dat smaakt als het vlees van vroeger.” Ons biologisch rundvlees én onze biologische EKO kroketten en bitterballen zijn dan ook puur natuur. Bij ons geen gebruik van geur-, kleur- of smaakstoffen, geen anti-oxidanten, conserverings-middelen of niet toegestane E-hulpstoffen. Dat ziet u direct als u ons EKO rundvlees ziet. Het is prachtig helder van kleur, het heeft een aangename geur en de smaak is ouderwets lekker. Niet voor niets groeit ons aantal vaste klanten spectaculair. Inmiddels hebben wij ruim 900 klanten die regelmatig ons EKO rundvlees en de kroketten/bitterballen kopen. Rechtstreeks van de boer naar de consument. Daardoor kunnen wij scherp geprijsd onze producten leveren.

EKO producten

Er zijn ook mensen die last hebben van geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserverings-middelen en E-hulpstoffen. Voor die mensen is ons advies om onze producten eens te proberen. Dan kunt u ervaren hoe natuurzuiver onze EKO producten zijn. Ook in onze EKO rundvlees kroketten/bitterballen vindt u geen geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen of niet toegestane E-hulpstoffen. Deze EKO rundvlees kroketten/bitterballen zijn door ons ontwikkeld in samenwerking met specialisten in de krokettensector. Het resultaat mag er zijn… een 100 grams puur natuur EKO rundvleeskroket of bitterbal voor € 22,50 per doos.

Wilt u EKO rundvlees van Ko-Kalf ook eens proberen?

Wij kunnen ons rundvlees of de EKO rundvleeskroketten/bitterballen door heel Nederland laten bezorgen tegen de geringe vergoeding van slechts 10% van het totaalbedrag van uw bestelling. De minimale afname voor bezorging is € 80,=. Dus waar u ook woont; als u op zoek bent naar producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en niet toegestane E-hulpstoffen dan kunt u bij ons terecht. Gun uzelf het beste wat de natuur te bieden heeft. Heeft u eenmaal onze producten geprobeerd, dan is er alle kans dat u vaste klant wordt. Velen gingen u voor. Weet wat u eet! En zoals de laatste tijd veel wordt gezegd; “Je bent wat je eet.” Dus als het mogelijk is doe het zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, anti-oxidanten, conserveringsmiddelen en niet toegestane E-hulpstoffen!