Biologisch vlees van Ko-Kalf

Biologisch vlees van Ko-Kalf

Al het vlees dat door Ko-Kalf op de markt wordt verkocht is biologisch vlees van het ras Fleckvieh. De biologische runderen van Ko-Kalf hebben een geweldig goed leven, want het biologisch vlees mag alleen als biologisch vlees verkocht worden als het voldoet aan de Skal voorwaarden. Daarbij wordt speciaal aandacht besteed aan de huisvesting van de dieren, het voedsel dat de dieren krijgen, het welzijn van de dieren én de meest natuurlijke manier waarop de dieren afkalven. Menigeen verbaast zich erover dat onze dieren er zo goed uitzien én productief zijn. Biologisch vlees van runderen die én in Nederland zijn geboren én opgegroeid zijn er niet zoveel. Vandaar ook dat de klantenkring van Ko-Kalf hard groeit met vaste afnemers van het (h)eerlijke biologische vlees.

Hoe worden de dieren gehuisvest?

Wij mogen ons vlees als biologisch vlees verkopen, omdat wij geen kunstmest gebruiken en geen gif als bestrijdingsmiddel. Maar ook omdat wij het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan. Onze dieren lopen ’s zomers in de wei en in de winter worden zij gehuisvest in frisse open stallen. Dat de dieren het daar erg naar de zin hebben blijkt uit de rust die zij uitstralen als zij scharrelen in de ruim 10 m² ruimte die zij per dier hebben. Alleen al de ruimte om lekker rond te scharrelen, te liggen en te herkauwen is een weldaad voor de dieren. Daarnaast is er volop licht en frisse lucht én is er altijd voldoende voedsel met rijke structuur voor het voerhek. Deze manier van dieren houden geeft ons de mogelijkheid om een stukje biologisch vlees op de markt te brengen van topkwaliteit. Niet voor niets zeggen de slagers die onze dieren slachten dat beter biologisch vlees niet te krijgen of te koop is. 

Hoe zijn de pakketten samengesteld?

Wij verkopen ons biologisch vlees rechtstreeks van producent naar consument. Dat is een win-win situatie voor alle partijen. Wij krijgen zo een wat betere prijs dan van de groothandel en verkopen voor een beduidend lagere prijs dan in de winkel. De pakketten biologisch vlees van onze runderen zijn 5, 10 en 20 kg groot. In een pakket zit o.a. rollade, schenkel, riblappen, stoofvlees, gehakt, poulet, schnitzels, saucijsjes, hamburgers, roerbakreepjes, biefstuk, kogelbiefstuk en een stukje rosbief. De 20 kg pakketten zijn aangevuld met haasbiefstuk en sukadelappen, verder gelijk aan het 10 kg vleespakket. Bij een 5 kg pakket betaalt u € 16,= per kg en bij een 10 en 20 kg pakket betaalt u € 13,50 per kg.

Vlees en/of kroketten bestellen

Ook hebben wij EKO Ko-Kalf kroketten en bitterballen te koop waarin ons biologisch vlees is verwerkt. Deze kroketten en bitterballen zijn 100% biologisch. Ze kosten € 22,50 per doos, de kroketten zijn verpakt in dozen van 18 stuks, de bitterballen in dozen van 54 stuks. Hoe kunt u ons biologisch vlees of de biologische kroketten/bitterballen bestellen? Dat kan telefonisch tijdens kantooruren, 0525-68 88 99 of via deze website. Wij kunnen desgewenst zowel ons biologisch vlees als de biologische kroketten of bitterballen door heel Nederland laten thuisbezorgen. In dat geval bedragen de bezorgkosten 10% van de factuur en een minimale afname van € 80,=.

Wilt u een lekker goed en (h)eerlijk stukje biologisch vlees?

Neem dan contact met ons op!