Biologisch Rundvlees

Waarom biologisch rundvlees?

Er zijn steeds meer mensen die heel bewust kiezen voor biologisch rundvlees en dat is niet zo verwonderlijk. Er komt maatschappelijk steeds meer draagvlak voor het omgaan met de natuur, de dieren, de mensen en de bewerking van de aarde. Hoe wordt ons biologisch rundvlees geproduceerd? Is het maatschappelijk verantwoord ondernemen als het voer voor de dieren helemaal uit Zuid Amerika met grote bulkschepen wordt aangevoerd? Als daar genetisch gemanipuleerde soja wordt verbouwd wat resistent is voor round-up waardoor alle andere niet gewenste planten worden doodgespoten? Moeten wij niet terug naar de natuur zoals dat in onze beleving bij de schepping is bedoeld? Wat laten wij onze kinderen na?

Biologisch boeren gebeurt vanuit een passie

Biologisch rundvlees produceren is niet de gemakkelijkste weg. Het kost veel moeite om bijvoorbeeld de ridderzuring en de brandnetels handmatig te verwijderen. Er zijn veel investeringen nodig om de dieren te huisvesten en voor de aankoop van gronden. Want om aan de eisen te voldoen om volgens de Skal normen biologisch rundvlees te produceren zijn onze stallen bijvoorbeeld al 2 à 3 maal zo groot als bij de gangbare veehouderij. Per dier hebben wij 10 m² stalruimte, terwijl de dieren in groepen leven.

Huisvesting van de dieren

De stallen zijn open en licht en worden dagelijks voorzien van vers stro. Als u door onze stallen loopt valt het meteen op hoeveel rust ervan uit gaat. De dieren hebben het gewoon erg naar hun zin. Zo’n huisvesting heeft veel invloed op de uiteindelijke kwaliteit van het biologisch rundvlees. De dieren hebben geen stress. Ook al lopen wij met honderden mensen door de stal, dan nog blijven ze rustig liggen herkauwen of eten. Het is prachtig om te zien!

Onze jaarlijkse open dag

Eenmaal per jaar houden wij een open dag op de boerderij; altijd in juni en dan krijgen al onze klanten (zeg maar gerust vrienden) die ons biologisch rundvlees kopen bericht. Het zijn geweldige dagen voor ons. Dan zijn er ook van allerlei activiteiten te beleven. Het is een echt "dagje uit”. Ook is het mogelijk om onze biologische kroketten of bitterballen te proeven. Kroketten en bitterballen met uitsluitend biologisch rundvlees van eigen dieren. De beroemde krokettenkoning Piet Laan vindt ons vlees veel te luxe voor kroketten of bitterballen. Normaal wordt daar het allergoedkoopste vlees in verwerkt. Wij wilden anders… Het grootste deel van het geslachte dier gaat in de kroketten en bitterballen. Alleen de luxe delen biologisch rundvlees gaan naar restaurants.

Verkoop van ons biologisch rundvlees

Ons biologisch rundvlees verkopen wij rechtstreeks van boer naar consument. En omdat daar geen tussenhandel tussen zit is dit een win-win situatie voor alle partijen. Ons biologisch rundvlees is verpakt in pakketten van 5, 10 en 20 kg. Bij een 5 kg pakket betaalt u € 16,= per kg en bij 10 en 20 kg betaalt u € 13,50 per kg. In zo’n pakket zitten alle soorten biologisch rundvlees van het dier zoals: biefstuk, tartaar, rollade, entrecote, riblappen, roerbakreepjes, schenkel, gehakt, schnitzels, hamburgers etc. Deze prijs geldt voor het afhalen van het pakket in Elburg. U kunt ons biologisch rundvlees ook thuis laten bezorgen, kosten 10% van uw aankoopbedrag. Onze biologische rundvleeskroketten en -bitterballen bevatten geen kleur- geur- en smaakstoffen, geen anti-oxidanten en conserveringsmiddelen, geen E-hulpstoffen. Alles puur natuur! En reken maar dat het erg lekker is!!
Onze EKO Ko-Kalf kroketten en bitterballen kosten € 22,50 per doos; de kroketten zijn verpakt in dozen van 18 stuks, de bitterballen in dozen van 54 stuks. Ook onze biologische kroketten en bitterballen kunnen in heel Nederland worden thuisbezorgd. 
Wilt u de biologische rundvleeskroketten, -bitterballen of ons biologisch rundvlees eerst eens proeven? Bij de volgende eetgelegenheden worden onze biologische rundvleesproducten geserveerd:

* "De Elburger" Broodjes & Snacks
   Beekstraat 26 te Elburg

* Restaurant "De Herberg"
  
Havenstraat 7 te Elburg

* Lunchtijd
   Alseïdenstraat 20 te Almere Poort (Homerusmarkt)

Bij de volgende eetgelegenheden worden onze biologische kroketten en/of bitterballen geserveerd:


* "De Elburger" Broodjes & Snacks
    Beekstraat 26 te Elburg
 

* Dapp Frietwinkel

   Vinkenburgstraat 10 te Utrecht
   Korte Brugstraat 1 te Breda
   Roggenstraat 1 te Zwolle
   Aalmarkt 14 te Leiden

* Pure on tour
   Diederik Sonoyweg 9a te Zaandam

* Slagerij Van Ginhoven
   Besterdring 86 te Tilburg


Kortom: wilt u een super stukje biologisch rundvlees dat lokaal wordt geproduceerd, neem dan contact op met Ko-Kalf.